אודות ספריית הילדים והנוער

ילדים בפעילות בספריית הילדים והנוער

ספריית הילדים והנוער נוסדה על-ידי פרופסור אירן סבר בשנת 1982. הספרייה כוללת כ -25,000 ספרי ילדים בעברית ובערבית, ומתקיימות בה פעילויות ומחקרים הקשורים בילדים, ספרים וספריות. האוסף משרת את צרכי הסטודנטים והחוקרים מחוגים שונים וכן ספרנים וחוקרים מתחום הספרנות, ספריות וספרות ילדים.

לסרטון קצר על חיפוש ספרים לפי נושא ורמות קריאה בספרייה

שעות פתיחה ספריית הילדים והנוער

לרגל עבודות בספרייה, החל מיום ראשון, 7.4.24 ועד חודש יוני 2024,
לא תהיה גישה לספריית הילדים והנוער. ניתן להזמין  ספרים מספריית הילדים והנוער דרך קטלוג הספרייה או לבקש מדלפק ההשאלה.

ימי שני בין השעות: 13:00-10:00

ימי שלישי בין השעות: 18:00-15:00

ימי חמישי בין השעות: 13:00-10:00

ניתן גם להזמין ספרים הניתנים להשאלה דרך הקטלוג ולקבלם ולהחזירם בדלפק ההשאלה.

נהלי השאלה בספריית הילדים והנוער

ספרים לגיל הרך, ספרי משחק וספרי מידע אינם להשאלה.
ספרי ראשית קריאה וספרי נוער ניתנים להשאלה בתנאים הבאים:
ניתן להזמין אותם בקטלוג הספרייה, ולקבלם בדלפק ההשאלה.
ההשאלה היא לשבוע, עם הארכה אוטומטית עד לחצי שנה, אלא אם כן הספר מוזמן.
ניתן להשאיל עד שלושה ספרים במקביל.

יצירת קשר:

ספריית הילדים והנוער (במהלך שעות הפתיחה): 04-8240524
יסמין אלעד, אחראית ספריית הילדים והנוער:     04-8249849

פייסבוק ספריית הילדים והנוער

English     عربية

על האוסף:

מאחר שילדים נוטים לבחור ספר לפי פורמט, אוסף הספרייה מחולק לשלוש קבוצות:
- ספרים עם הרבה איורים ומעט טקסט
- ספרים מנוקדים עם מעט איורים והרבה טקסט
- ספרים שאינם מנוקדים.
למידע נוסף :
כיצד מאורגן אוסף ספרי הילדים בספרייה? - כתבה מבלוג הספרייה.

המפתח הנושאי לספרות ילדים ונוער:

כל הספרים באוסף ממופתחים לפי נושאים מהמפתח הנושאי לספרות ילדים. המפתח הנושאי לספרות ילדים ונוער שנבנה על-ידנו מיועד לקהל יעד של ספרנים, מטפלים, ביבליותרפיסטים, אנשי חינוך (מורים, גננות, חוקרי חינוך), חוקרי ספרות ילדים, הורים, וילדים ונוער, המעוניינים לחפש ספרים על פי נושאים, וזאת לצרכי מחקר, הוראה, צרכים טיפוליים או לשם קריאה להנאה. המפתח כולל מעל אלף נושאים ומוטיבים. המפתח הוא חלק מקטלוג ספריית אוניברסיטת חיפה, ופתוח לשימוש חופשי באינטרנט. למפתח הנושאי לספרות ילדים ונוער

למידע נוסף על המפתח:
- על אוסף ספרי הילדים והמפתח הנושאי לספרות ילדים ונוער - כתבה מבלוג הספרייה
- על מיפתוח ספרות הילדים בערבית - כתבה מבלוג הספרייה

שימוש הוגן

כל התכנים באתר נועדו לשימושם של אנשי חינוך וספרנים במוסד החינוכי ו/או הספרייה למטרות עידוד קריאה ואוריינות מידע במסגרת שימוש הוגן ומחייב ציון היוצרת: יסמין אלעד וציון שם הספרייה: ספריית הילדים והנוער באוניברסיטת חיפה. התכנים כוללים רשימות ספרים לפי נושא או קהל יעד, המלצות על ספרים ותקציריהם, הצעות לפעילות סביב ספרים, רעיונות לפעילויות שונות, מערכי הפעלות וחומרים לשימוש באותם הפעלות ועוד.
כל שימוש פרטי, מחקרי או אחר הכולל העתקה, הדפסה או הפצה במסגרת קורסים, הרצאות הדרכות ועוד מחייב קבלת אישור בכתב מיסמין אלעד במייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

קרנות שתמכו בפרויקטים המתנהלים בספרייה:

"הקרן למדע הספרנות ע"ש רות קהן עבר ז"ל" תרמה לפיתוח "המפתח הנושאי לספרות ילדים ונוער" (1997)
"קרן האפוטרופוס הכללי" תרמה לפרוייקט של פעילות ילדים עם אוטיזם בספרייה. (2002)
"קרן שלם" תרמה לפרוייקט של פעילות בני נוער עם פיגור בספרייה. (2005)

לזכרה של תמי צוק ז"ל 1958-2015

אתרים מומלצים