על התערוכה

"סִיאָה הילדה מאפריקה", "אֶלֶה קָרִי הילדה מלפלנד", "נוֹרִיקוֹ-סַאן הילדה מיפן" וספרים נוספים בסדרת ילדי העולם, עוררו את עולם הדמיון של קהל הקוראים הצעירים בעברית. סדרת ילדי העולם (הוצאת הקיבוץ המאוחד - ספרית פועלים), היא פרי יצירה משותפת של הסופרת השבדית אסטריד לינדגרן והצלמת חנה ריבקין-בריק. רוב הספרים בסדרה זכו לתרגום ועיבוד לעברית של לאה גולדברג (1970-1911), סופרת הילדים הנודעת והמוערכת, ומגדולות המשוררים העבריים בעת החדשה.
לפני כחמישים שנה יצרו לאה גודלברג וחנה ריבקין-בריק את הספר 'הרפתקה במדבר', המתאר את קורותיהם של ילדי קיבוץ רביבים שבנגב המערבי, היוצאים להרפתקה ארכיאולוגית באתר עתיקות. הספר, שראה אור בתחילה באנגלית בשם 'Eli Lives in Israel', התפרסם בשנת 1966 בשם "הרפתקה במדבר".
ההרפתקה במדבר שריגשה את ילדי רביבים לפני חמישים שנה ממשיכה לרגש אותנו, ארכיאולוגים ומשמרים מאוניברסיטת חיפה, עד היום. אנחנו חוקרים שאלות שהעסיקו את המחקר ההסטורי-ארכיאולוגי בארץ מראשיתו. למשל, איך קמו ושגשגו יישובי הנגב הקדומים – ממשית, עבדת, חלוצה, שבטה, רחובות וסעדון – ובעיקר, מדוע קרסו וננטשו?
לרגל הוצאתה לאור מחדש של סדרת ילדי עולם ושל הספר "הרפתקה במדבר", אנו שמחים להציג בפניכם בתערוכה זו תצלומים מקוריים של הצלמת חנה ריבקין-בריק.
בספרייה מוצגים ספרי הסדרה המקוריים והמחודשים, וכן ספרי מקור לילדים העוסקים בארכיאולוגיה של ארץ ישראל.

אוצרי התערוכה:
דר’ יותם טפר, החוג לארכיאולוגיה