חמישי, 27 מרס 2014 07:24

Google Student Ambassadors - רוני רשף

רוני רשף עובדת ארעית אצלנו ביעץ שבוודאי פגשתם אותה בדלפק שלנו, היא גם נציגת גוגל באוניברסיטה.

רוני שנייה מימין עם נציגים נוספים בתוכנית.

תכנית נציגי גוגל בקמפוס מהוה הזדמנות לסטודנטים להיות אנשי קשר בין Google לבין האוניברסיטאות בהם הם לומדים. נציגים אלה:
• לומדים על מוצרים ותכניות חדשניים של Google
• מתכננים ועושים אירועים כיפיים בקמפוס
• פועלים כאנשי קשר בקמפוס לצוותי Google
• עוזרים ל-Google להבין טוב יותר את התרבות באוניברסיטאות.

הנציגים הם אנשים שמתעניינים בטכנולוגיות חדשות, נלהבים בקשר ל-Google ומעורבים בקהילות הסטודנטים באוניברסיטאות שלהם. תחומי ההתמחות שלהם נעים ממדעי המחשב, לאנתרופולוגיה, כלכלה ומנהל עסקים ואפילו היסטוריה! לנציגי גוגל יש הזדמנות לשפר את ההתפתחות המקצועית שלהם, לפתח כישורי מנהיגות ותקשורת, ולהיות חלק מרשת ייחודית של נציגי Google בקמפוסים ברחבי העולם. משך התפקיד שנה אחת.

גוגל בחרה באוניברסיטת חיפה, כמוסד האקדמי הראשון בארץ להיכרות מעמיקה יותר עם כלי המערכת המגוונים שהוא מציע לאנשי אקדמיה, מנהלה וסטודנטים במסגרת הפרויקט היוקרתי של Google Student Ambassadors בשנת תשע"ד. כשראיתי מודעה באתר הדרושים של האוניברסיטה בה כתובה המילה Google פניתי מיד, ללא היסוס. במיונים היו מספר שלבים, אחד מהם היה להכין ולהעלות קליפ ל-YouTube. הנציגים שנבחרו קיבלו את ההודעה המשמחת והשלב הבא היה ועידה בת יומיים במהלך חודש אוגוסט במשרדי Google בדבלין, אירלנד!

בועידה פגשתי את הנציגים האחרים, כולם חדורי מוטיבציה ובעלי ידע בטכנולוגיה ובתחומים משיקים כמו שיווק, מדעי המחשב ועוד. זו הייתה הזדמנות להכיר אנשים נהדרים וחלקנו עדיין בקשר בפייסבוק וב-G+. יומיים אלה היו עמוסים מאוד בהרצאות, סדנאות, סיורים בדבלין, יציאות לפאבים ושיעור ריקודים איריים מועיל במיוחד :-)  מטרת הועידה הייתה לתת לנו כלים להיות נציגי Google מועילים לקמפוס ולהציג בפני הסטודנטים, החוקרים והנהלת האוניברסיטה כמה שיותר כלים חינמיים של Google שיכולים לסייע להם.

קליפ שמסכם את הועידה:

בתור נציגה של גוגל באוניברסיטת חיפה, אני מתפקדת כאשת הקשר בין האוניברסיטה לבין גוגל. התפקיד כולל השקת אירועים ותחרויות נושאות פרסים בקמפוס, הצגת כלים של גוגל שיכולים לסייע בלימודים ובמחקר לסטודנטים ולמרצים וחשיפת סטודנטים להצעות עבודה ולהתמחויות בגוגל ברחבי העולם.

בינתיים יזמתי מספר פעילויות בקמפוס, כמו:
• חלוקת פרסים בספריה לסטודנטים שמשתמשים בכלים של Google [מנוע החיפוש, Gmail, G+, You Tube]
• סדנת חיפוש לתלמידי תכנית המצטיינים "אופקים"
• סדנת חיפוש ו-Google Drive לתלמידי התכנית למידענות וספרנות
• סדנת אוריינות מידע בספריה ו-Google Scholar לתלמידים בחוג להיסטוריה של עם ישראל
• סדנאות Google Books, Google Drive, Google Scholar לתלמידי המכינה

ועוד היד נטויה...
לעדכונים על פעילויות, סדנאות, תחרויות נושאות פרסים והזדמנויות תעסוקה ב-Google, עקבו בדף ה-G+ או בדף הפייסבוק של Google Student Events University of Haifa

red bullet הכנת הסקירה: רוני רשף