דיגיטציה של חומרים ראשונים

הספריה פועלת לקידום דיגיטציה של מקורות ראשונים למחקר ולהוראה. מקור ראשוני הוא חומר כתוב, מוקלט ומצולם שלא עבר עיבוד מחקרי, למשל: תמונות, אלבומים ,הפקות תיאטרון שצולמו בוידאו, ראיונות מוקלטים ומתומללים, תעודות, תצלומי אוויר ועוד.
במסגרת פיתוח אוספי הספרייה, אנו יוזמים ומקדמים החל משנת 1988, פרויקטים דיגיטליים ייחודים ועצמאיים, תוך שיתוף פעולה עם חוקרים מתחומים שונים. מערכות הספרייה מהוות תשתית להנגשה ושימור של חומרי מחקר ואוספים והם כוללים תמונות, קבצי אודיו ווידאו, מסמכים, אלבומים, מפות, כתבי יד ועוד.

שימור ודיגיטציה

האוספים נבנים כחלק מקטלוג הספרייה וניתנים לאחזור ודלייה במערכת לחיפוש אחד. חלק ניכר מהם כולל חומרים ראשוניים מקוריים מועשרים במטאדאטה המהווים תרומה להוראה ולמחקר באוניברסיטה ומחוצה לה. דגש רב מושם על הבטחת נגישות בטווח הקצר והארוך לקהילה האקדמית ולציבור הרחב, המתעניין בנושאי שימור מורשת ובתמיכה במדעי הרוח הדיגיטליים.
תהליכי הסריקה והדיגיטציה בספרייה נעשים בהתאם לרף הגבוה של סטנדרטים בינלאומיים, תוך שימוש בחומרה ותוכנה מתקדמת וידע מקצועי שנצבר וממשיך להתפתח כל העת, במטרה להנגיש לקהיליות הייעודיות חומרים באיכות גבוהה ובגישה נוחה.
הספרייה שותפה לפרויקטים ארציים ובינלאומיים בתחומי שימור מורשת דיגיטלית ומדעי הרוח הדיגיטליים, ואף מסייעת ומייעצת לגופים שונים בתחומים אלו.
מטרתה העיקרית של פעילות השימור הדיגיטלי היא תיעודם ושימורם של התכנים האצורים בחומרים הפיזיים, הצלתם מבליית החומר, והנגשתם לציבור הרחב וכן לסטודנטים ולחוקרים לצורכי הוראה, לימוד ומחקר אקדמי ברוח הזמן ובטכנולוגיות מתקדמות.

צפייה באוספים הדיגיטליים של הספרייה

לפניות בנושאי זכויות יוצרים ולמידע נוסף: קרן ברנר, عنوان البريد الإلكتروني هذا محمي من روبوتات السبام. يجب عليك تفعيل الجافاسكربت لرؤيته.
אחראית הוצאה לאור דיגיטלית, ענף תוכן דיגיטלי ואוספים מיוחדים.
04-8288457 פנימי 58457

© 2024 جميع الحقوق محفوظة لجامعة حيفا – المكتبة،/ جادة ابا حوشي 199 جبل الكرمل،. ص.ب 3338 - حيفا, 3103301 / إتصل بنا / 04-8240289
Live chat