על אודות מאגר ארכיוני תיאטרון

במרבית הגופים היוצרים תיאטרון בישראל קיים ארכיון פיסי המתעד את הפעילות האמנותית ומשמר את החומרים הקשורים להפקות (טקסטים, תמונות, ביקורות, עיצוב תפאורה ותלבושות, הקלטות אודיו ווידאו ועוד). מאגר ארכיוני התיאטרון של ספריית יונס וסוראיה נזריאן באוניברסיטת חיפה הוא מאגר דיגיטלי המבוסס על חומרי ארכיונים אלה. כיום מטופלים במסגרתו ארכיון תיאטרון חיפה, ארכיון התיאטרון הקאמרי של תל אביב, ארכיון פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר וארכיון מריו קוטליאר.

מטרתה העיקרית של פעילות השימור הדיגיטלי המתבצעת במרכז למדיה דיגיטלית (DMC) בספריית אוניברסיטת חיפה היא תיעודם ושימורם של התכנים האצורים בחומרים הפיזיים, הצלתם מבליית החומר, העמדתם לרשות חוקרים וסטודנטים הפועלים בסביבת המידע העכשווית, ובמידת האפשר, הנגשתם לציבור הרחב.

מאגר ארכיוני התיאטרון הינו פרי יוזמת ספריית אוניברסיטת חיפה ובמסגרתה מתבצעות שלוש הפעילויות המרכזיות ביצירתו:

•   שימור תכני החומרים הפיסיים באמצעות דיגיטציה
  •   תיעוד וקיטלוג כל החומרים
  •   הנגשת ארכיון מובנה ומותאם לחומרי ולמחקר תיאטרון

המאגר מציג כל ארכיון בנפרד וכן ארכיון-על הכולל מידע מכלל הארכיונים השותפים. האתר מציע גישה למידע במגוון חתכים כגון שמות הפקות, מחזאים, במאים, שחקנים ועוד, כמו גם גישה למערכת החיפוש של המרכז למדיה דיגיטלית, בה ניתן לבצע חיפושים בטקסט חופשי בחומרים ובתחומי דעת נוספים.

המידע המתועד במאגר ארכיוני התיאטרון הוא חפשי, פתוח ונגיש לקהל. החומרים עצמם נגישים לקהילת אוניברסיטת חיפה, ובמידה והשמירה על זכויות היוצרים מאפשרת זאת, גם לציבור הרחב.

נשמח לקבל את תגובותיכם ולשלב מידע וזיהוי נוסף לחומרי המאגר באמצעות פניה דרך האתר או בדוא"ל: