המרכז למדיה דיגיטלית בספריית אוניברסיטת חיפה (DMC)

המרכז למדיה דיגיטלית בספריית יונס וסוראיה נזריאן, אוניברסיטת חיפה, עוסק מזה מספר שנים ביצירת ארכיונים דיגיטליים של מוסדות תרבות, ומתמקד בתכנים המשקפים את המורשת התרבותית של ישראל.
פעילות המרכז מתמקדת בהנגשת חומרים ארכיונים של ארגונים ומוסדות תרבות כגון ארכיוני תיאטרון ובתמונות היסטוריות של ארץ ישראל ממקורות שונים.

המרכז למדיה דיגיטלית היינו מאגר לניהול תמונות, קבצי טקסט, וידאו ואודיו במגוון נושאים המשלב פעילות הדיגיטציה, סריקה  ושימור ומתנהל במחלקת מדיה בספריה. פעולות השימור, התיעוד וההנגשה של תכנים אלו מתבצעות באמצעות תיוג ושילוב של התכנים במערכות ייעודיות לניהול אוצרות תוכן תוך שימוש בסטנדרטים בינלאומיים. פעולות אלו מאפשרות לחוקרים, סטודנטים, מומחים ומתעניינים בציבור הרחב להשתמש בחומרים בפורמט דיגיטלי למטרות שונות ולהסתמך עליהם כמקור ראשוני ומהימן.

במאגר אוספים הכוללים אובייקטים דיגיטליים מתחומי האמנות והארכיאולוגיה, תמונות היסטוריות של ארץ ישראל, חיפה וסביבתה, תולדות הספנות וחיל הים  ותצלומי אויר של ארץ ישראל 1917-1919, עבודות תזה ודוקטורט של בוגרי אוניברסיטת חיפה, פרסומי חוקרים, מאגר ארכיוני תיאטרון, ארכיון אבא חושי, ארכיון  בית שפינוזה.
כמו כן משולבים ארכיונים אוניברסיטאיים: ארכיון האגף לקשרי חוץ ופיתוח משאבים, אוניברסיטת חיפה, ארכיון הסיפור העממי, מרכז לתיעוד של מכון שטרוכליץ לחקר השואה והארכיון הדרוזי.

חלק מהאובייקטים חופשיים לשימוש הקהל הרחב וחלקם לשימוש קהיליית אוניברסיטת חיפה בלבד.

במסגרת פעילותה הספריה לשימור מורשת תרבות. מאתרת הספרייה אוספי תמונות בעלי חשיבות מחקרית ותרבותית. החומרים מתועדים בספרייה ונשמרים על תשתית מתאימה, תוך מתן אפשרות של גישה מרחוק בעבור אוכלוסיות שונות באוניברסיטה ומחוצה לה באמצעות האינטרנט. אתר תמונות היסטוריות

אתר בנושא מורשת הוקם לצורך איחוד הפרויקטים בנושא: שימור מורשת תרבות.

בספרייה התקבלו אוספים של צלמים מקצועיים שתיעדו את מורשת ישראל ואת תרבותה לפני הקמת המדינה ומאז הקמתה. התמונות פזורות בארגזים, קלסרים ואלבומים של צלמים, ואנו מארגנים אותן ומשמרים אותן באופן דיגיטלי למען הדורות הבאים, ומנגישים אותן באמצעות האינטרנט.

אלפי תמונות של צלמים מלפני קום המדינה כבר מצויות במאגר: תמונותיהם של נפתלי אופנהיים, מיקו (משה) שורץ וטרודי שורץ-הילר, שורץ משה. במקביל שילוב עבודות של צלמים שפעלו מאז הקמת המדינה - דוד אולמר ומולה עשת וכן תיעוד הצילום כמדיום אמנותי בישראל – פרויקט משותף עם חוקר מתחום תולדות האמנות.